Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι το πιο κοινό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Αποτελείται από τον κύλινδρο ζεστού νερού και τους ηλιακούς συλλέκτες.

Αξιοπιστία για μιά ολόκληρη ζωή

Η Metalco Heaters  σηματοδοτεί την τελειότητα θέτοντας μέτρα σύγκρισης σε οτιδήποτε αφορά τον σχεδιασμό και την σωστή επιλογή των υλικών. Οι απορροφητικές πλάκες είναι από χαλκό και η συγκόλληση γίνεται με την υπερσύγχρονη μηχανή CNC για συγκόλληση με υπερήχους.

Σε κύρια μέρη του ηλιακού συστήματος όπως είναι οι σωληνώσεις και το δοχείο ζεστού νερού, γίνεται εξ ολοκλήρου χρήση καθαρού αποξειδωμένου χαλκού, ενός ακίνδυνου για την υγεία υλικού που παρέχει πολύ υψηλή αγωγιμότητα και απεριόριστη αντοχή στο χρόνο. Ιδιαίτερα, σε συνθήκες μειωμένης ηλιοφάνειας, η υψηλή αγωγιμότητα του χαλκού στις απορροφητικές πλάκες εξασφαλίζει τέτοια απόδοση ώστε το νερό να ζεσταίνεται μετά την πάροδο ορισμένου χρονικού διαστήματος.

Σήμερα η Metalco Heaters προσφέρει αδιαμφισβήτητη υπεροχή, επακόλουθο μακρόχρονης πείρας, εξέλιξης και επιστημονικής κατάρτισης, παρέχοντας επιβεβαίωση της ποιότητας με γραπτή εγγύηση σε όλα της τα προϊόντα.

Εξαρτήματα

Περίβλημα Κυλίνδρου

Επιλογή από ανοξείδωτο χάλυβα αλουζίνκ (κράμα αλουμινίου-ζίνγκου) ή γαλβανιζέ λαμαρίνα βαμμένη με μεταλλική μπογιά.

Μόνωση Κυλίνδρου

Υψηλής πυκνότητας χυτή πολυουρεθάνη πάχους μέχρι 80mm που εξασφαλίζει διατήρηση της θερμότητας ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην καρδιά του χειμώνα.

Εναλλάκτης Θερμότητας

Χάλκινη σωλήνα Φ22 ή Φ28 mm για κυκλοφορία θερμικού υγρού από λέβητα κεντρικής θέρμανσης.

Ειδικό Γυαλί

Με χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, πάχους 3.2 mm, με εξαίρετη διαπερατότητα, ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Λάστιχο και Σιλικόνη

Για στεγανότητα και περιορισμό των θερμικών απωλειών μεταξύ γυαλιού και κασιώματος.

Κάσιωμα Συλλέκτη

Επιλογή από ανοδειωμένο προφίλ αλουμινίου, αλουζίνκ, γαλβανιζέ λαμαρίνα βαμμένη με μεταλλική μπογιά ή stainless steel.

Συγκόλληση με Υπέρηχους

Χωρίς τη χρήση συγκολλητικής ουσίας αλλά με υπερήχους, αυτόματα σε όλες τις σωλήνες, για τέλεια αγωγιμότητα και πιό αποτελεσματική μεταφορά της θερμότητας.

Σερπεντίνα

Από κάθετες χαλκοσωλήνες Φ15mm και οριζόντιες Φ22mm από καθαρό αποξειδωμένο χαλκό 99.9%.

Μόνωση Συλλέκτη

Στρώμα υαλοβάμβακα πυκνότητας 18.5kg/m3 πάχους 50mm στη βάση και στρώμα αφρώδους μονωτικής μεμβράνης πάχους 25mm στα πλευρά.

Ηλεκτρικό Στοιχείο

Εφεδρική πηγή ενέργειας ισχύος 3kW με διπλό θερμοστάτη για ρύθμιση και ασφάλεια.

Εσωτερικός Κύλινδρος

Από καθαρό αποξειδωμένο χαλκό 99.9% ή από μαλακό χάλυβα με εσωτερική επένδυση χαλκού.

Κολλάρο Ενδυνάμωσης

Ειδική διαμόρφωση σωλήνων με κολλάρο για ενδυνάμωση της κόλλησης, ομαλή ροή του θερμικού υγρού και αποφυγή εναπόθεσης αλάτων.

Aπορροφητικές Πλάκες

Απο χαλκό, βαμμένες με ειδική ματ μπογιά (ηλιοσυλλέκτες ELCO MAS) ή με επικάλυψη χρωμίου/νικελίου (selective coating) για υψηλότερη απόδοση (ηλιοσυλλέκτες ELCO MS).

Στο ύψος των περιστάσεων

Τα ηλιακά συστήματα Metalco Heaters διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων, χωρητικοτήτων και εμφάνισης για να ικανοποιούν κάθε απαίτηση και γούστο με δυνατότητα απόκρυψης του ντεποζίτου κρύου νερού ή και του δοχείου ζεστού νερού ώστε να μην επηρεάζεται η αισθητική του κτιρίου.

Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας όπως ρομποτικά και αυτόματα μηχανήματα CNC για κοπή και διάτρηση λαμαρίνων με Plasma και συγκόλλησης με υπερήχους, η Metalco Heaters κατασκευάζει, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού, προϊόντα ποιότητας που προσφέρουν πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων και αποτελεσματική διαχείριση της ηλιακής ενέργειας.