Κύλινδροι Ζεστού Νερού

Οι κύλινδροι ζεστού νερού χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση της θερμικής ενέργειας που έχει παραχθεί από τους ηλιακούς συλλέκτες κατά την διάρκεια της ημέρας.

Μπορούν να τοποθετηθούν είτε πάνω από τους συλλέκτες για το θερμοσιφωνικό σύστημα είτε στο μηχανοστάσιο για ηλιακό σύστημα.
Οι κύλινδροι ζεστού νερού Metalco Heaters κατασκευάζονται σε ένα από τα πιό σύγχρονα εργοστάσια της Κύπρου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα BS843, BS699, BS853 και BS2870.

Με επιλογή των καλύτερων υλικών, όπως ο καθαρός αποξειδωμένος χαλκός στο εσωτερικό δοχείο ζεστού νερού και στις σωληνώσεις, διασφαλίζεται η υψηλή απόδοση, ασφάλεια και μακροζωία, στοιχεία που έχουν γίνει συνώνυμα με το όνομα Metalco Heaters.

Πριν παραδοθεί κάθε κύλινδρος υποβάλλεται σε έλεγχο πίεσης, ενώ παράλληλα η εταιρεία παρέχει γραπτή εγγύηση σε όλα τα προϊοντα της. Διατίθενται σε πολλές χωρητικότητες, σε κάθετη ή οριζόντια διάταξη.

Εξαρτήματα

Εσωτερικό Δοχείο Ζεστού Νερού

Από καθαρό αποξειδωμένο χαλκό 99,9% ή από μαλακό χάλυβα επενδυμένο με αποξειδωμένο χαλκό. Η εκτεταμένη χρήση χαλκού, ενός ακίνδυνου για την υγεία υλικού, εξασφαλίζει άριστη λειτουργία και αντοχή στο χρόνο. Με προαιρετική φλάντζα πρόσβασης στο εσωτερικό.

Εναλλάκτης Θερμότητας

Χάλκινη σωλήνα διαμέτρου Φ22 ή Φ28mm για κυκλοφορία θερμικού υγρού από λέβητα κεντρικής θέρμανσης ή ηλιακό σύστημα. Το σπειροειδές σχήμα μειώνει την τριβή του υγρού και παρεμποδίζει τον εγκλωβισμό αέρα. Το δοχείο ζεστού νερού μπορεί να εφοδιαστεί με ένα ή δύο εναλλάκτες αν χρειάζεται.

Μόνωση Κυλίνδρου

Υψηλής πυκνότητας χυτή πολυουρεθάνη πάχους μέχρι 80mm που εξασφαλίζει διατήρηση της θερμότητας ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην καρδιά του χειμώνα.

Περίβλημα Κυλίνδρου

Επιλογή από ασταρωμένη και μπογιατισμένη γαλβανισμένη λαμαρίνα ή από αλουζίνκ (ένα πολύ ανθεκτικό κράμα αλουμινίου-ζίνγκου) ή από ανοξείδωτο ατσάλι. Το περίβλημα εξασφαλίζει τέλεια στεγανότητα, προστασία της μόνωσης και μακροζωία στο εσωτερικό χάλκινο δοχείο του ζεστού νερού.

Ηλεκτρικό Στοιχείο

Εφεδρική πηγή ενέργειας, ισχύος 3kW, 240V, 50HZ, μονοφασικό ηλεκτρικό στοιχείο, με αυτόματο θερμοστάτη και θερμοστάτη ασφαλείας. Στον ίδιο κύλινδρο μπορούν να τοποθετηθούν δύο ή περισσότερα στοιχεία κατόπιν παραγγελίας.

Τύποι Κυλίνδρων

1. Χαμηλής Πίεσης
Χάλκινος σε μεγέθη από 15 μέχρι 1000 λίτρα με επιλογή για πίεση λειτουργίας 10 ή 25 μέτρα στήλης νερού (πίεση ελέγχου 1.45 και 3.65 ατμόσφαιρες).

2. Μέτριας Πίεσης
Χάλκινος σε μεγέθη από 15 μέχρι 1000 λίτρα για πίεση λειτουργίας μέχρι 6.0 bar (πίεση ελέγχου 9.0 bar).

3. Υψηλής Πίεσης
Ατσάλινος με εσωτερική επένδυση χαλκού (copper lined) σε μεγέθη από 50 μέχρι 5000 λίτρα για πίεση λειτουργίας μέχρι 7.0 bar (πίεση ελέγχου 9-13.0 bar).